Comptador de visites

contador de visitas

Benvinguda

Hola! Benvinguts i benvingudes al bloc del Departament de música de l' IES Clot del Moro de Sagunt. Ací trobareu partitures, apunts, comentaris, vídeos i un munt de coses més. Esperem que us resulte interessant i útil. Fins aviat!

_____________________________________________________________________________________


diumenge, de novembre 27

Generació d'artistes?


Generació d'artistes? Us preguntareu perquè vos faig aquesta pregunta, quan acabeu de veure aquest post estic segur m'entendreu. 


El programa de televisió TSQV ha tornat a sorprendre'm amb dues delícies de veus. Alícia de 13 anys i Olmo de 16, deixaren al públic d'aquest programa de nous talents bocabadats. La gaditana va cantar la cançó Sobrellevé de India Martinez, amb una veu meravellosa i encisadora. En canvi Olmo, cantant líric, va cantar l'Ave María de Schubert amb una veu espectacular, no vos podeu perdre quan canta un fragment de La Flauta Màgica per petició del jurat.

A continuació vos deixe les dues actuacions.



dimecres, de novembre 16

Mar Muñoz passa a la segona fase de COM SONA L'ESO

L'alumna de batxillerat Mar Muñoz ha passat la primera fase del càsting per a 8 places solistes del musical que prepara COM SONA L'ESO. Un musical que comptarà amb més de 1000 persones actuant (cantant, ballant, tocant...)!!!

Mar es presentava amb aquesta versió de l'Hallelujah de Leonard Cohen.




Enhorabona, Mar.

dilluns, de novembre 7

Llenguatge de signes i música

En els últims mesos, i per diverses raons, són molts els vídeos que han arribat a mi sobre la preciosa relació que s'esdevé quan ajuntes llenguatge de signes i música. En aquests casos el mot "intèrpret de signes", des d'un punt de vista musical, no pot ser més encertat.

La primera és la famosíssima The man I love (Gershwin) de Pina Bausch on l'intèrpret simplement tradueix a llenguatge de signes la lletra de l'Ira Gershwin. Però, com es veu, esdevé pura coreografia. Per què em transmet tanta tristesa aquest xic parlant de l'home que estima?



Ací, Pina Bausch, en fa un ús més divertit.



A casa nostra també trobem llenguatge de signes utilitzat com a traducció de la lletra i com a pura estètica. Ací tenim un vídeo del Feliu Ventura:



I en aquest directe de Rapsodes trobem una poderosíssima lectura hiphopera on les mans del llenguatge de signes conflueixen amb els gestos típics del rap.




Però he deixat per a la fi la meua favorita: l'Ojalá de Silvio Rodríguez interpretat per Beke amb una tremenda força expressiva.

dimecres, de novembre 2

Kulbik: hip hop amb mímica

Kulbik és el nom d'un grup de ball barceloní que fa una barreja de hip hop i mímica, encara que en realitat fa un entremesclament de diversos estils.

A mi personalment, va impactar-me moltíssim quan els vaig vore al programa de televisió Tú sí que vales, potser no estiga acostumat a veure aquest tipus de ball.

Quan acabeu de veure el vídeo que vos he afegit a continuació, se vos quedarà una cara que jo sóc incapaç de descriure.

Publicació més recent Publicació més antiga Inici

La música...



La recomanació d'Àlex

Ací teniu Flow Yourself, el grup d'un ex-alumne del Clot del Moro: Eusebi Almenar. Solución és una cançó molt xula i està interpretada amb moltíssima força. Quina plaer tenir antics alumnes tan creatius!

Les vostres recomanacions

Laura Marigil m'envia aquesta magnífica cançó feta amb només 4 acords (Rem, Sib, Fa i La), alguns instruments originals (trompeta, melòdica...) però, sobretot, amb moltíssima gràcia.

Material de descàrrega


Recursos musicals

Spotify gratuït
Ací teniu l'opció gratuïta d'aquest magnífic programa: hi trobareu pràcticament qualsevol música.

Audacity
Un programa gratuït per gravar so al teu ordinador. Ací tens un breu tutorial per començar a usar-lo.

Efectes sala
-una altra (del ministeri d'educació)
-deu més (per si no en tens prou)

Anar a Un Clot de Ball