Comptador de visites

contador de visitas

Benvinguda

Hola! Benvinguts i benvingudes al bloc del Departament de música de l' IES Clot del Moro de Sagunt. Ací trobareu partitures, apunts, comentaris, vídeos i un munt de coses més. Esperem que us resulte interessant i útil. Fins aviat!

_____________________________________________________________________________________


dilluns, d’abril 30

Com sona l'eso - Tràiler

Com ja sabreu molts de vosaltres, el nostre Ies participa enguany per primera vegada en la trobada d'alumnes i mestres de música COM SONA L'ESO. Es tracta d'una acampada d'unes 1000 persones (alumnat provinent d'una vintena d'instituts públics) per preparar un macroconcert: músics, cantants, ballarins, solistes, focus, escenografia, etc, etc. I tot retransmés en directe per tv3!

Enguany, que anem a Sant Carles de la Ràpita, es farà un musical i el Clot del Moro aportarà gairebé una vintena d'alumnes des de segon d'eso fins primer de batxillerat.

Més endavant començarem a escriure coses, penjar fotos i vídeos i, fins i tot, intentarem fer alguna cosa en streaming. Però, de moment, vos deixem el tràiler del musical.

dimecres, d’abril 25

Ludi Saguntini musicals

Com molts de vosaltres sabeu, l'Ies Clot del Moro participa molt activament en els LUDI SAGUNTINI, la trobada anual de cultura grecollatina que es celebra a Sagunt i en la qual partipen al voltant d'uns 10.000 alumnes.

El departament de música també hi és present impartint un taller de dansa grega. En concret, l'alumnat de l'optativa de música de 4t ensenya a tocar i ballar el famós syrtaki. Dividim l'alumnat en dos grups: mentre uns aprenen a tocar-lo en instrumental d'aula (làmines i petita percussió) dirigits per Juan Francisco (professor del conservatori de la Vall d'Uixó), l'altre grup aprén a ballar-lo. Al final del taller, ens ajuntem tots -música i ballarins- i fem un gran syrtaki en la plaça de Santa Maria.



Fotos del taller

Els Ludi i el taller a canal9

Un trio de romans ballant un syrtaki...


dilluns, d’abril 23

Música electrònica, amb gelatina

Aquestes gelatines no es mengen. Se senten. De cada carícia que passa per la seua superfície ix un feix de música. L'invent és de dos estudiants de l'Escola de Creació Industrial francesa Les Ateliers. Ho anomenen Noisy Jelly (Gelatina sorollosa) i ho presenten com “un joc en el qual el jugador ha de cuinar i donar forma als seus instruments musicals”.

Els autors, Marianne Cauvard i Raphaël Pluvinage, diuen en la documentació que explica el projecte que aquest experiment tracta de “demostrar que l'electrònica pot tenir una nova estètica i pot ser concebuda com un material mal·leable, per a manipular i fer experiments”.

El so de cada instrument depén de la concentració de sal i de la forma que tinga la gelatina. 

Les peces se situen sobre un tauler de joc, que, alhora, fa les funcions de sensor. La informació es transmet a la placa arduino i aquesta la trasllada a un ordinador perquè la convertisca en so.
La recepta (per si teniu temps, ganes i us fa la curiositat) : 
  • Pren un motle de la forma que més t'agrade. 
  • Tira aigua, uns grams de pols d'algues agar agar (per a donar consistència) i colorant alimentari (rosa, blau, verd, violeta o el que siga perquè l'invent no esdevinga transparent). 
  • Deixa reposar 5 minuts. 
  • Col·loca-ho en un tauler amb sensors que arrepleguen el moviment i estiga connectat a un arduino. La placa trasllada aquesta informació a un ordinador que converteix el senyal en música. (Més informació per connectar el sensor a l'ordinador).
Bo, doncs què us sembla? curiós com a mínim, veritat?

Extracció de Yorokobu | Traducció de Rixi Almenar

Publicació més recent Publicació més antiga Inici

La música...



La recomanació d'Àlex

Ací teniu Flow Yourself, el grup d'un ex-alumne del Clot del Moro: Eusebi Almenar. Solución és una cançó molt xula i està interpretada amb moltíssima força. Quina plaer tenir antics alumnes tan creatius!

Les vostres recomanacions

Laura Marigil m'envia aquesta magnífica cançó feta amb només 4 acords (Rem, Sib, Fa i La), alguns instruments originals (trompeta, melòdica...) però, sobretot, amb moltíssima gràcia.

Material de descàrrega


Recursos musicals

Spotify gratuït
Ací teniu l'opció gratuïta d'aquest magnífic programa: hi trobareu pràcticament qualsevol música.

Audacity
Un programa gratuït per gravar so al teu ordinador. Ací tens un breu tutorial per començar a usar-lo.

Efectes sala
-una altra (del ministeri d'educació)
-deu més (per si no en tens prou)

Anar a Un Clot de Ball